Tarlósrépából „hasábkrumpli”

tarlosrepa-hasabok

Hozzávalók

  • 1 tarlósrépa
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, egyéb fűszerek

A sütőt 180 fokra előmelegítettem. A tarlósrépát megpucoltam és cirka 1×1 cm-es csíkokra vágtam. Egy tálban ráöntöttem az olajat, sót, hozzáadtam a fokhagyma gerezdeket is a héjában, rászórtam kevés paprikát is (de lehet más fűszereket használni, én tepsiben sült krumplira használtam el a magyaros és olaszos fűszerkeverékeimet [ajándék volt :)]) és jól összekevertem. Sütőpapírra szórtam, hozzáadtam a kakukkfüvet és a rozmaringot. Néha megforgattam, hogy minden oldalról szép legyen, 40-50 percig sütöttem.

1 Trackback / Pingback

  1. Rozmaringos, kakukkfüves tarlórépa sütőben sütve | Háromkaptár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*