
A tésztát Jamie Oliver receptje alapján készítettem, a szósz saját, a „rátéteket” úgy vettem.
A tésztához:
- 300 gramm liszt
- 0,2 l langyos víz
- 7 gramm élesztő (szárított)
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál só
A szószhoz:
- 1 doboz paradicsompüré (400 gramm)
- 2 fokhagyma
- cukor, só, bors, curry, olasz fűszerkeverék
A pizzához:
- ananász
- sonka
- reszelt sajt
A paradicsomszószt egy lábosba teszem, lassú tűzön sűrítem. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát (lehet préselt is), és ízlés szerint a fűszereket (addig, amíg ízlik). Ketchup sűrűségűre főzöm.
Lisztet, sót összekeverem, cukros vízben felfuttatom az élesztőt és a liszthez adom. A tésztát összegyúrom, majd meleg helyen cirka fél óra alatt duplájára kelesztem.
Sodrófával vékonyra sodrom (ez is ízlés dolga), megkenem a paradicsomszósszal, rádobálom az apróra tépdesett-vágott sonkát, az ananász darabokat, rászóróm a reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben 180 fokon ropogósra sütöm.
Leave a Reply