
- 1 egész csibe
- 500 gramm vegyes leves zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, felkockázva)
- 3-4 liter víz
- só, bors
- 50 gramm gyömbér, meghámozva, karikákra szeletelve
- 1 egész citrom héja
- 1 chili
- 0,3 l kókusztej
- 1 citrom leve
- 1 csokor friss koriander
Mivel egy egész csibét vettem, ezért persze megint eltértem a receptről. A csibe gyönyörűen volt pucolva, ezért szinte semmit se kellett tennem vele. Beraktam egy nagy lábasba, annyi (forró) vizet raktam rá, hogy ellepje. Amíg a víz a csirkével együtt felforrt, addig megpucoltam és felvágtam a zöldséget. A levest sóztam, zöldborssal ízesítettem, hozzáadtam a gyömbért, a citromhéjat és a chilit. Tovább főztem, amíg a hús és a zöldség is puha lett (nagyjából 20 perc), majd hozzáadtam a kókusztejet és a citrom levét. Korianderrel ízesítettem.
Recept innen: http://chiliesvanilia.blogspot.de/2012/12/chilis-gyomberes-citromos.html
Leave a Reply