Chilis-gyömbéres-citromos csirkeleves

csirke leves

  • 1 egész csibe
  • 500 gramm vegyes leves zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller, felkockázva)
  • 3-4 liter víz
  • só, bors
  • 50 gramm gyömbér, meghámozva, karikákra szeletelve
  • 1 egész citrom héja
  • 1 chili
  • 0,3 l kókusztej
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor friss koriander

Mivel egy egész csibét vettem, ezért persze megint eltértem a receptről. A csibe gyönyörűen volt pucolva, ezért szinte semmit se kellett tennem vele. Beraktam egy nagy lábasba, annyi (forró) vizet raktam rá, hogy ellepje. Amíg a víz a csirkével együtt felforrt, addig megpucoltam és felvágtam a zöldséget. A levest sóztam, zöldborssal ízesítettem, hozzáadtam a gyömbért, a citromhéjat és a chilit. Tovább főztem, amíg a hús és a zöldség is puha lett (nagyjából 20 perc), majd hozzáadtam a kókusztejet és a citrom levét. Korianderrel ízesítettem.

Recept innen: http://chiliesvanilia.blogspot.de/2012/12/chilis-gyomberes-citromos.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*