
Könnyű, gyorsan készülő nyári ebéd.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 szelet bőrös lazac
- 250 gramm gomba
- 1 doboz tejszín
- spagetti
- kukoricakeményítő*
- olaj, vaj
- só, bors
A spagettit egy serpenyőbe fektetem, forró vízzel felöntöm, sózom és az előírt ideig főzöm. A gombákat feldarabolom, kisebb serpenyőben dobálom, sózom, cirka kétujjnyi vajban kisütöm.
A kész spagettiről leöntöm a főzővizet, egy részét egy pohárba vagy más edénybe visszatartom (ha túl sűrű lett a szósz, ezzel érdemes hígítani). A serpenyőbe öntöm a doboz tejszínt, kevés kukoricakeményítővel (nálunk Mondamin saucenbinder néven fut) besűrítem. Hozzáadom a gombákat, illetve 1-2 evőkanállal a vajból is, amiben sütöttem. Igény szerint sózom, borsozom.
A gombás serpenyőt kitörlöm, olajat hevítek benne. A lazacszeletek bőrös részét sóval, borssal bedörzsölöm, bőrös felével lefelé a serpenyőbe teszem. Cirka egy percig sütöm (amíg a bőr szép színt kap), majd megfordítom, és alacsonyabb hőfokon megpirítom a tetejét is. Visszafordítom a bőrös oldalára, és továbbra is alacsony hőfokon, fedő alatt párolom, vigyázva arra, hogy lehetőség szerint ne jelenjen meg a fehérje az oldalán.
Leave a Reply