
Hozzávalók (10 adag)
- 1 kiló marhahús (mellét írja, az gondolom a szegy, nekem „Tafelspitz”-et adott a német, nem tudom mi a magyar neve…)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 darab hagyma, gerezdre vágva
- 3 szár fehérítő zeller
- 4 darab répa
- 1 kisebb tök (Hokaido)
- 1 doboz darabolt paradicsom (~800 gramm)
- 1 doboz csicseriborsó (~820 gramm)
- pár szár rozmaring
- 2 púpozott evőkanál római kömény magja
- 2 púpozott evőkanál őrölt koriander
- 1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
- oliva olaj
A hús szétomlik a hosszú sütési idő alatt, így akár egyben is egy tűzálló tál aljára lehet helyezni. Én öklömnyi darabokra vágtam fel. Jó alaposan sóztam, borsoztam.
A zöldségeket nagyjából azonos méretű darabokra durván felvágtam. (A tök magját eltávolítottam, a héjától megszabadítottam.) Az összes zöldséget, a fűszereket, a paradicsomkonzervet a húsra halmoztam. Hozzáadom a csicseriborsót is (a levét nem, hanem cirka azonos mennyiségű vízzel és pár csipet sóval helyettesítem). Meglocsolom a tetejét olajjal, kézzel pedig jól összekeverem (most jön jól, hogy felvágtam a húst).
180 fokra előmelegített sütőbe rakom fedővel letakarva, 4-5 órán át párolva, amíg a hús magától szét nem esik. A vizet többször is pótolni kellett. Szerintem kuktában is nagyszerűen elkészíthető.
Mivel alapvetően arab jellegű ételről van szó, ezért kuszkusz illik hozzá.
A receptet a Jamie magazin 2013/jan-febr német számában találtam és a bejegyzés írásának pillanatában nem található meg a http://jamiemagazin.de oldalon. Mivel azonban korábbi receptek felkerültek, ezért érdemes rákeresni: “Rindfleisch-Eintopf” cím alatt.
Leave a Reply