
Személyes kedvencem, amiről is mindig elmesélem, hogy egyszer, az akkor még létező Zöld fa étteremben (Budapest, I. ker) mennyit ettem …
Saját kezűleg most készült először. A kép olyan lett, amilyen, egyrészt már megkóstoltam, mire eszembe jutott a fényképezés, másrészt meg sötét volt a szobában, ezért nem kicsit zajos. Bocs.
A palacsinta tészta receptje ott van az eredeti linken. Én 1 tojásból szoktam és nem rakok bele ennyi cukrot, de most – legalábbis ebben – tartottam magam hozzá. Egyébként a liszt-tej-szódavíz szentháromságot érzésre adagoltam.
Töltelék
- 0,2 l tejszín
- 200 gramm darált dió
- 100 gramm cukor
- 30 gramm mazsola
- narancs héja vagy aroma
- 0,1 l rum
Dió helyett mogyoróm volt darálva, tehát azt abból lett a töltelék, mazsolát pedig erősen érzésre adagoltam, szerintem lett benne 50 gramm is, de mi szeretjük a mazsolát, akik meg nem, azok kihagyhatják.
Egyébként recept alapján tejszínt forraltam, beledobáltam a dió (mogyoró) – cukor – mazsola keveréket, összefőztem, ízesítettem a naranccsal, majd félreraktam hűlni.
Csokoládé öntet
- 0,1 l víz
- 2,5 ek cukor
- 100 gramm étcsokoládé
- 30 gramm vaj
- 4 ek tejszín
Vizet forraltam a cukorral, beledobtam a csokidarabkákat, vajat, végül a tejszínt. Itt viszont elrontottam az eredeti receptet, ugyanis a rumot a töltelék helyett ide öntöttük, de ettől nem lett rosszabb 🙂
Recept innen: http://utazasagasztronomiaban.blogspot.de/2012/10/gundel-palacsinta.html
Leave a Reply