Gundel palacsinta

Gundel palacsinta

Személyes kedvencem, amiről is mindig elmesélem, hogy egyszer, az akkor még létező Zöld fa étteremben (Budapest, I. ker) mennyit ettem …

Saját kezűleg most készült először. A kép olyan lett, amilyen, egyrészt már megkóstoltam, mire eszembe jutott a fényképezés, másrészt meg sötét volt a szobában, ezért nem kicsit zajos. Bocs.

A palacsinta tészta receptje ott van az eredeti linken. Én 1 tojásból szoktam és nem rakok bele ennyi cukrot, de most – legalábbis ebben – tartottam magam hozzá. Egyébként a liszt-tej-szódavíz szentháromságot érzésre adagoltam.

Töltelék

  • 0,2 l tejszín
  • 200 gramm darált dió
  • 100 gramm cukor
  • 30 gramm mazsola
  • narancs héja vagy aroma
  • 0,1 l rum

Dió helyett mogyoróm volt darálva, tehát azt abból lett a töltelék, mazsolát pedig erősen érzésre adagoltam, szerintem lett benne 50 gramm is, de mi szeretjük a mazsolát, akik meg nem, azok kihagyhatják.

Egyébként recept alapján tejszínt forraltam, beledobáltam a dió (mogyoró) – cukor – mazsola keveréket, összefőztem, ízesítettem a naranccsal, majd félreraktam hűlni.

Csokoládé öntet

  • 0,1 l víz
  • 2,5 ek cukor
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 30 gramm vaj
  • 4 ek tejszín

Vizet forraltam a cukorral, beledobtam a csokidarabkákat, vajat, végül a tejszínt. Itt viszont elrontottam az eredeti receptet, ugyanis a rumot a töltelék helyett ide öntöttük, de ettől nem lett rosszabb 🙂

Recept innen: http://utazasagasztronomiaban.blogspot.de/2012/10/gundel-palacsinta.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*