Maritime tészta

maritime_spagetti

Jamie Oliver 15 perc a konyhában könyvéből választottam két receptet, annak a fele készült el ma ebédre. Minimálisan megint átalakítottam a hűtő és kamra tartalma alapján, valamint kihagytam a chilit (1 friss, apróra vágva a rákocskákhoz kerül az olajba), mivel Pöttöm is ezt ette ebédre.

Hozzávalók

  • 250 – 300 gramm spagetti tészta
  • 1 nagy csipet fahéj
  • 1 csipet őrölt kurkuma
  • 250 gramm fagyasztott, nyersen pucolt óriás rák (eredetileg 360 gramm, de ez egy doboz nálunk)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 gramm paradicsompüré
  • fél citrom leve
  • parmezán, bazsalikom
  • oliva olaj

Egy fazékban a csomagolásra írt adatok szerint megfőzöm a tésztát (ehhez a vizet előtte mindig vízforralóban felforralom, így egyből tudom sózni, és bele is rakhatom a tésztát).

Egy serpenyőben kevés olajat teszek, hozzáadom a fokhagyma törőn áttört (vagy apróra vágott) fokhagymát, fahéjat, kurkumát, ha van akkor 4 szem szardellát, egyébként sót és a felengedett vagy friss rákokat és szép pirosra pirítom. Hozzáadom a paradicsompürét és rottyantok egyet rajta. Rácsöpögtetem a fél citrom levét, keverek egyet rajta és ízesítem, ha még szükséges. Belekeverem a spagettit, és bazsalikommal díszítem (ha lehet, akkor frissel, nekem csak fagyasztott volt).

Reszelt parmezánnal tálalom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*