Tepsis csirke

tepsis_csirke

  • 2 csirke felső comb, filézve, bőrével
  • 1 kiló krumpli
  • 1 fokhagyma
  • 1 póréhagyma
  • só, bors, fűszerkeverékek
  • friss zöldfűszer
  • olaj

Krumplit megpucoltam, 3-5mm-es szeletekre vágtam, a tepsi alján elrendeztem. Ráöntöttem 3-4 evőkanál olajat, sóztam, magyaros fűszerkeverékkel megszórtam, kézzel összekevertem.

Egy közepes fej fokhagymát gerezdjeire szedtem, megpucoltam, kés lapjával a gerezdekre rácsaptam, a krumplira halmoztam.

Póréhagymát pucoltam, felszeleteltem, krumplira szórtam.

A combokat filéztem, sóztam, borsoztam, bőrös felével felfelé a krumpliágyra pakoltam (aki szereti, bennehagyhatja a csontját, sokkal gyorsabban kész lesz az előkészületekkel). Rászórtam egy marék mélyfagyasztott fűszerkeveréket (petrezselyem, koriander stb), de ez ízlés szerint variálható vagy elhagyható. Egy-egy kiskanál olajjal meglocsoltam a combokat.

Alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, ott 30-40 percig sütöttem. Amikor a hús megpuhult, akkor fólia nélkül még annyit sütöm, hogy a bőr megpiruljon. (Érdemes nem teljesen beteríteni fűszerekkel a bőrt, különben nem pirul meg, mint nálam a képen.)

Eredeti recept

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*