
- 2 csirke felső comb, filézve, bőrével
- 1 kiló krumpli
- 1 fokhagyma
- 1 póréhagyma
- só, bors, fűszerkeverékek
- friss zöldfűszer
- olaj
Krumplit megpucoltam, 3-5mm-es szeletekre vágtam, a tepsi alján elrendeztem. Ráöntöttem 3-4 evőkanál olajat, sóztam, magyaros fűszerkeverékkel megszórtam, kézzel összekevertem.
Egy közepes fej fokhagymát gerezdjeire szedtem, megpucoltam, kés lapjával a gerezdekre rácsaptam, a krumplira halmoztam.
Póréhagymát pucoltam, felszeleteltem, krumplira szórtam.
A combokat filéztem, sóztam, borsoztam, bőrös felével felfelé a krumpliágyra pakoltam (aki szereti, bennehagyhatja a csontját, sokkal gyorsabban kész lesz az előkészületekkel). Rászórtam egy marék mélyfagyasztott fűszerkeveréket (petrezselyem, koriander stb), de ez ízlés szerint variálható vagy elhagyható. Egy-egy kiskanál olajjal meglocsoltam a combokat.
Alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, ott 30-40 percig sütöttem. Amikor a hús megpuhult, akkor fólia nélkül még annyit sütöm, hogy a bőr megpiruljon. (Érdemes nem teljesen beteríteni fűszerekkel a bőrt, különben nem pirul meg, mint nálam a képen.)
Leave a Reply