
Az alapötlet a klasszikus paprikás harcsa túrós csuszával volt, viszont harcsát nem kaptam, cserébe volt szép lazac szelet, a túrós csuszát meg nokedlivel csináltam.
- 2 szelet lazac
- 1 hagyma
- só, paprika
- olaj
- 1 doboz tejföl
- 400 gramm nokedli (készen vettem)
- 150 gramm túró
- fél doboz tejföl
- szalonna vagy füstölt sonka
Serpenyőben a kockára vágott füstölt sonkát egy kevés hozzáadott zsírral megprirítottam.
Közben kevés olajon megdínszteltem az apróra vágott hagymát, sóval, paprikával fűszereztem. Amikor az egész összeállt, egy kevés vízzel felöntöttem és csak akkor dobtam bele 10 percre a halat, amivel kis lángon, fedő alatt összepároltam.
Forró vízben készre főztem a nokedlit (1-2 perc).
A paprikás halból kivettem a tányérra a halat, a hagymás szószba belekevertem a kis doboz tejfölt. A halat a szósszal meglocsoltam, a tetejére raktam egy kanál tejfölt. A nokedli a tányérra szedtem, a tetejére halmoztam a túrót és megszórtam a sonkával.
Leave a Reply