
A paprikás krumplit szerintem sokan hanyagolják, pedig gyorsan összedobható, tápláló, ha akarom leves, ha akarom főzelék, de leginkább a kettő közötti meghatározhatatlan dolog, amit isteni kenyérrel tunkolni.
Egy személyre kerestem vacsorának valót, ami főtt étel, nem kell hozzá sok minden és hamar megvagyok vele. Mivel nálunk ritkán látott vendég a hazai kolbász, viszont egy másik recept miatt volt itthon chorizo, ezért azzal bolondítottam meg, ahogy emiatt használtam libazsírt olaj helyett és húsleves alaplét víz helyett. A bolondítás használt, már főzés közben szemérmetlenül korgott a gyomrom.
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 4-5 szem kisebb krumpli (de nem apró)
- 1 evőkanál libazsír
- 1 teáskanál édesnemes paprika
- 400 ml húsleves alaplé
- 5-10 szelet chorizo
- só, egész kömény
- tunkoláshoz kenyér vége 🙂
A korábban elkészített konfitált májból már csak a libazsír maradt meg, azon pirítottam meg az apróra vágott hagymát. Közben megpucoltam a krumplit és apró darabokra vágtam fel őket. Amikor a hagyma megpirult, a tűzről levéve gyorsan hozzáadtam a paprikaport, elkevertem, majd felöntöttem a húsleves alaplével. Ugyancsak hozzáadtam az apróra vágott chorizo szeleteket.
Szükség szerint sóval és kevés egész köménnyel ízesítettem.
Addig főztem, amíg a villát könnyen ki nem tudtam húzni a krumpliból.
Leave a Reply