Kókusz-curry kukoricával és chilivel [Vega]

Megint egy Jamie Oliver recept, megint egy kicsit saját szájíz szerint átszabva.

kokusz-curry-kukoricaval-es-chilivel-vega

Hozzávalók

  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 3 centiméter friss gyömbér reszelve
  • 1 zöld chilipaprika (én fél pirosat raktam bele és félúton kivettem, hogy ne legyen túl csípős)
  • 6 darab curry levél vagy 1 teáskanál currypor
  • 2 evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 400 ml kókusztej
  • 400 ml zöldség alaplé
  • 2 darab (főtt) kukorica
  • 1 konzerv zöldborsó-sárgarépa keverék
  • 1 zacskó rizs
  • 1 csomag Pappadum (vagy Naan vagy egyéb kenyér féle)

Serpenyőbe kevés olajat öntök, beleszórom a hagymát, fokhagymát, gyömbért és kevés tűzön 5 percig pirítom. Hozzáadom az alaplét és a kókusztejet és belerakok mindent, ami még kell bele. A zacskó rizst kiveszem a zacskójából és úgy szórom a szószba.

Mivel én főtt, vákuumfóliázott kukoricát vettem, ezt csak melegíteni kell, de főzni nem, és keményítőt se ad már le a szószba, amitől besűrűsödhetne, ezért az egészet csak cirka negyed óráig főztem, éppen addig, amíg a rizs megfőtt. A rizs miatt sót kell hozzáadni.

A rizst persze lehet külön is főzni, de szerintem az ilyen indiai jellegű ételeknél nem szükséges.

Pár perccel azelőtt, hogy elkészült, beraktam az olajjal megkent pappadumot a mikróba 800W-ra és addig tartom bent, amíg fel nem hólyagosodott (cirka 2,5 perc).

A recept eredetije a Jamie Magazin 2013/jan-febr. számában jelent meg (német kiadás).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*