
Megint egy Jamie Oliver recept, megint egy kicsit saját szájíz szerint átszabva.
Hozzávalók
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 hagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, összetörve
- 3 centiméter friss gyömbér reszelve
- 1 zöld chilipaprika (én fél pirosat raktam bele és félúton kivettem, hogy ne legyen túl csípős)
- 6 darab curry levél vagy 1 teáskanál currypor
- 2 evőkanál paradicsomsűrítmény
- 400 ml kókusztej
- 400 ml zöldség alaplé
- 2 darab (főtt) kukorica
- 1 konzerv zöldborsó-sárgarépa keverék
- 1 zacskó rizs
- 1 csomag Pappadum (vagy Naan vagy egyéb kenyér féle)
- só
Serpenyőbe kevés olajat öntök, beleszórom a hagymát, fokhagymát, gyömbért és kevés tűzön 5 percig pirítom. Hozzáadom az alaplét és a kókusztejet és belerakok mindent, ami még kell bele. A zacskó rizst kiveszem a zacskójából és úgy szórom a szószba.
Mivel én főtt, vákuumfóliázott kukoricát vettem, ezt csak melegíteni kell, de főzni nem, és keményítőt se ad már le a szószba, amitől besűrűsödhetne, ezért az egészet csak cirka negyed óráig főztem, éppen addig, amíg a rizs megfőtt. A rizs miatt sót kell hozzáadni.
A rizst persze lehet külön is főzni, de szerintem az ilyen indiai jellegű ételeknél nem szükséges.
Pár perccel azelőtt, hogy elkészült, beraktam az olajjal megkent pappadumot a mikróba 800W-ra és addig tartom bent, amíg fel nem hólyagosodott (cirka 2,5 perc).
A recept eredetije a Jamie Magazin 2013/jan-febr. számában jelent meg (német kiadás).
Leave a Reply