Tavaszi húsleves

tavaszi_husleves

Húslevesnek mindig helye van, pláne tavasszal, amikor a szeszélyes időszak (és az egyszerre támadó pollenek) leveszik a lábáról az embert.

Hozzávalók

  • 1 csirkemell bőröstől, csontostúl
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 paradicsom
  • 1 marék zöldborsó (mirelit, ha van)
  • szokásos zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba, krumpli
  • só, egész bors, egész koriander
  • levesbetét tészta

A csirkemellet szükség esetén tisztítom, a zöldségeket pucolom és karikákra illetve darabokra vágom a krumpli, fokhagyma és a paradicsom kivételével. Ez utóbbiakat egészben rakom a levesbe. Fűszerezem és forró vízzel felöntöm. Felforralom, hogy rottyanjon egyet, majd utána a legkisebb lángon legalább egy órán át rotyogtatom (ha tovább is főzni akarjuk, akkor a zöldséget később kell belerakni).  Ha felforrt, a húst lefejtem a csontról, falatnyira felvágom. Fél liter levet kiveszek a levesből, egy kisebb edényben tésztát főzök, sózom.

Az eredeti receptet az „Egy kicsi bors” blogon láttam.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*