
Húslevesnek mindig helye van, pláne tavasszal, amikor a szeszélyes időszak (és az egyszerre támadó pollenek) leveszik a lábáról az embert.
Hozzávalók
- 1 csirkemell bőröstől, csontostúl
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 paradicsom
- 1 marék zöldborsó (mirelit, ha van)
- szokásos zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba, krumpli
- só, egész bors, egész koriander
- levesbetét tészta
A csirkemellet szükség esetén tisztítom, a zöldségeket pucolom és karikákra illetve darabokra vágom a krumpli, fokhagyma és a paradicsom kivételével. Ez utóbbiakat egészben rakom a levesbe. Fűszerezem és forró vízzel felöntöm. Felforralom, hogy rottyanjon egyet, majd utána a legkisebb lángon legalább egy órán át rotyogtatom (ha tovább is főzni akarjuk, akkor a zöldséget később kell belerakni). Ha felforrt, a húst lefejtem a csontról, falatnyira felvágom. Fél liter levet kiveszek a levesből, egy kisebb edényben tésztát főzök, sózom.
Az eredeti receptet az „Egy kicsi bors” blogon láttam.
Kedves Martina!
Gyönyörű lett a leves és nagyon örülök, hogy ízlett! 🙂