
Két személyre:
- 2 egész csirkemell
- 1 fej fokhagyma, gerezdekre szedve
- 0,05 – 0,1l fehérbor
- 2 kanál zsír
- só, bors
- tepsinyi krumpli
- salotta, vöröshagymával kipótólva
- 1-2 kanál zsír, opcionálisan olaj
- só, tetszőleges fűszerkeverék, rozmaring
Csirkét besózva, borsozva a jénai tálba (kerámia, tepsi) teszem (ha bőrös, akkor előtte megpirítom), a girizdekre szedett fokhagymát közé rakom, meglocsolom a borral (bor híján vízzel), elhelyezem rajta a zsírt. Fedő alatt (alufóliával letakarva) 50 percig párolom-sütöm (én 200 fokos sütőben csináltam). Utána a fedőt levéve a szószt redukálom, mellékhatásként megpirítom a melleket.
Közben a krumplit megpucolom, falatnyi darabokra vágom. Salottát megpucolom, hagymákat szintúgy, de őket negyedelem vagy nyolcadolom. Sózom, fűszerezem, ha van, közé rakok egy ág rozmaringet. Elhelyezem rajta a zsírt, vagy meglocsolom egy kevés olajjal. Fél órán át a tepsit alufóliával letakarva egyszerre párolom-sütöm a csirkével, majd ha lejárt mindkettő ideje, akkor fólia nélkül tovább sütöm.
Recept innen: http://thechefviki.blogspot.de/2012/11/citromos-fokhagymas-csirke.html kicsit átalakítva
De örülök a sikerének, hogy Nektek is ízlett :-))
Én szeretem a gyorsan készíthető, ízletes dolgokat, és ez végülis annak tekinthető, mert nem kell sokáig szöszmöszölni vele.