Citromos, fokhagymás csirke tepsis hagymás-krumplival

citromos_fokhagymas_csirke Két személyre:

  • 2 egész csirkemell
  • 1 fej fokhagyma, gerezdekre szedve
  • 0,05 – 0,1l fehérbor
  • 2 kanál zsír
  • só, bors
  • tepsinyi krumpli
  • salotta, vöröshagymával kipótólva
  • 1-2 kanál zsír, opcionálisan olaj
  • só, tetszőleges fűszerkeverék, rozmaring

Csirkét besózva, borsozva a jénai tálba (kerámia, tepsi) teszem (ha bőrös, akkor előtte megpirítom), a girizdekre szedett fokhagymát közé rakom, meglocsolom a borral (bor híján vízzel), elhelyezem rajta a zsírt. Fedő alatt (alufóliával letakarva) 50 percig párolom-sütöm (én 200 fokos sütőben csináltam). Utána a fedőt levéve a szószt redukálom, mellékhatásként megpirítom a melleket.

Közben a krumplit megpucolom, falatnyi darabokra vágom. Salottát megpucolom, hagymákat szintúgy, de őket negyedelem vagy nyolcadolom. Sózom, fűszerezem, ha van, közé rakok egy ág rozmaringet. Elhelyezem rajta a zsírt, vagy meglocsolom egy kevés olajjal. Fél órán át a tepsit alufóliával letakarva egyszerre párolom-sütöm a csirkével, majd ha lejárt mindkettő ideje, akkor fólia nélkül tovább sütöm.

Recept innen: http://thechefviki.blogspot.de/2012/11/citromos-fokhagymas-csirke.html kicsit átalakítva

2 Comments

Hozzászólás a(z) Varsányi Krisztina Martina bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Your email address will not be published.


*