Boccaccio szelet

Boccaccio

Hozzávalók a tésztához: (20×30 cm-es tepsihez)

  • 5 tojás
  • 10 csapott evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál víz
  • 150 gramm darált mogyoró
  • 5 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor (6 g)

A krémhez:

  • 150 gramm porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 gramm puha vaj
  • két dupla kávé (kb. 1 dl)

+ a tetejére 100 gramm darált mogyoró

A tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől, utóbbiból habot verek. A tészta többi hozzávalóját összekeverem. A simára kevert masszához hozzáadom a habot. Vajazott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 10 perc alatt kész volt (de azért a tűpróba a biztos).

Előre lefőzöm a kávét (a forró kávé folyékonyra olvasztja a vajat), hogy kihűljön. A krém további hozzávalóit habosra kikeverem, végül apránként hozzáadom a kávét.

A tésztára kenem a krémet, tetejét a maradék mogyoróval megszórom.

Az eredeti receptben dió volt, de mivel az nálunk drágább a mogyorónál, ezért használtam mindenhol mogyorót.

Nagyon finom, laktató és 20 perc alatt készen volt.

Eredeti recept

 

2 Comments

  1. csak nem lehet rossz ha már kávé is kell bele, a kávé pedig jó kedvre derít, és gyorsítja az információfeldolgozást 🙂 épp a kedvenc feketém iszom, imádom

    [nyereményjáték linkje kimoderálva]

Hozzászólás a(z) Varsányi Krisztina Martina bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Your email address will not be published.


*