
Hozzávalók a tésztához: (20×30 cm-es tepsihez)
- 5 tojás
- 10 csapott evőkanál porcukor
- 5 evőkanál víz
- 150 gramm darált mogyoró
- 5 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
A krémhez:
- 150 gramm porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 gramm puha vaj
- két dupla kávé (kb. 1 dl)
+ a tetejére 100 gramm darált mogyoró
A tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől, utóbbiból habot verek. A tészta többi hozzávalóját összekeverem. A simára kevert masszához hozzáadom a habot. Vajazott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 10 perc alatt kész volt (de azért a tűpróba a biztos).
Előre lefőzöm a kávét (a forró kávé folyékonyra olvasztja a vajat), hogy kihűljön. A krém további hozzávalóit habosra kikeverem, végül apránként hozzáadom a kávét.
A tésztára kenem a krémet, tetejét a maradék mogyoróval megszórom.
Az eredeti receptben dió volt, de mivel az nálunk drágább a mogyorónál, ezért használtam mindenhol mogyorót.
Nagyon finom, laktató és 20 perc alatt készen volt.
csak nem lehet rossz ha már kávé is kell bele, a kávé pedig jó kedvre derít, és gyorsítja az információfeldolgozást 🙂 épp a kedvenc feketém iszom, imádom
[nyereményjáték linkje kimoderálva]
ahogy mondod 😀